Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.02.2013 22:12 - Природни лекове при болки в зъбите и венците
Автор: breketiplovdiv Категория: Други   
Прочетен: 77656 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 10.02.2013 11:11


Природни лекове при болки в зъбите и венците

Причините за поява нa болки в зъбите най-често са кариес, травма, инфекция, пародонтално заболяване, дентален абсцес  и др. Болката може да се дължи на неправилна орална хигиена и нездравословен хранителен режим, който включва предимно храни и напитки богати на захар, киселини и консерванти, бедни на витамини и минерали. Болките в зъбитеса ясна индикация за проблем в устната кухина, за който трябва да се погрижи вашият лекар по дентална медицина. Само тогава можете да сте спокойни, че сте получили сигурно и трайно решение на вашият дентален проблем. Ако болките ви сполетят в къщи или на работа и не можете да стигнете веднага до кабинета на вашият зъболекар, бихте могли да приложите някои природни лекове, които са достъпни и ефективни средства за облекчаване на зъбобол. Това са предимно  билки, подправки, зеленчуци, етерични масла и други дарове от природата, които представляват натурална алтернатива на фармацефтичните болкоуспокояващи лекарства. Не служат за заместител на професионалното  дентално лечение , а само временно облекчават болката  в зъбите без да увреждат организма.

www.BREKETIPLOVDIV.com
 
image

1.  Морска сол – Морската сол съдържа 92 минерала, които помагат на организмът да е оптимално здрав. Подпомага транспорта на течностти в организма на клетъчно ниво и премахва болки в ставите и мускулатурата. Доставя жизненоважният елемент йод.

Разтваряте 1с.л. морска сол в 250 мл. топла вода, жабурите енергично за 1 мин. Повтаряте 5-8 пъти. Изплаквате обилно с чиста вода. Да се прилага 2-3 пъти дневно.

image

2. Сода – Содата за хляб или натриев бикарбонат отдавна се използва от хората в домакинството. От скоро учени разкриват лечебните свойства на содата като лек за редица заболявания на организма от простуда и грип до ракови заболявания. Содата нормализира  PH-то на кръвта и лимфата и подобрява редица биологични процеси в тялото . 

Разтворете  1 с.л. сода в 250 мл. топла вода, жабурете енергично 30 сек., изплаквате с чиста вода, повтаряте 3-4  пъти на ден. Можете да приложете масаж локално върху болезненото място със сода за 3 мин.

image

3. Ванилия – Ванилията  притежава противовъзпалителни, антидепресивни, противоракови, и противопростудни качества. Повишава енергията в мускулите, понижава кръвното налягане, успокоява тялото и активира мозъка. Намалява повишена температура при настинка. Помага при ревматоидни заболявания, алергии и стрес.

Накиснете едно памуче с екстракт от ванилия и го поставете локално за 3-4 мин.

image

4. – Ябълков оцет – Универсален природен продукт. Полезен е за много неща- наднормено тегло, кръвно налягане, гъбички, акне и други кожни заболявания. Детоксикира и алкализира организма, когато се пие разреден с вода (1 с.л. ябълков оцет в 1 чаша вода). Помага в изгарянето на излишни мазнини, подобрява  храносмилането и детоксикира кожата (може да се ползва вместо тонер за лице). Помага при възпаление на ушите и слънчево изгаряне. Облекчава при ужилване от насекоми. Действа противовъзпалително и антисептично.

При зъбобол обилно жабурете с ябълков оцет 2-3 пъти или локално притеснете напоен памук за 5-8 мин.

image

5. Кокосово масло – Учени доказаха, че студено пресованото кокосово масло е най-полезното масло за човека. Съдържание на уникални мастни киселини със средна дължина, които му придават силни противовирусни и противомикробни способности. Съдържа вит. А, Е и К. Регенерира клетките и смомага за изчистването на излишните мазнини. Подпомага функцията на мозъка и предпазва от Алцхаймер. Лекува и облекчава наранявания на кожата и лигавицата. Действа противовъзпалително, аналгезиращо и  понижава температурата при простуда.

За облекчаване на болка в зъб направете локален касаж с със студено пресовано кокосово масло за 10 мин.

За да извлечете всички натрупани токсини от тялото си можете да си направите „баня“ на устата. Препоръчва се ежедневна "баня" на устата със кокосово масло в продължение на няколко минути - 1 с.л. студенопресовано кокосово масло се жабури енергично за 5 мин. като се прекарва и между зъбите, след което се изплюва, а устата се изплаква с хладка вода.

image

6. Картоф – Картофите се използват от хиледолетия в китайската медицина като лекарство. Богати са на вит. А, С, В1, В2, В3, В6, фолиева киселина и фибри, комплексни въглехидрати  и  растителни протеини  и минерали. Притежават противовъзпалително действие. Помага при спазми в стомаха и регулира храносмилането и отделителната система. Облекчава рани и изгаряния на кожата.

 Нарязан картоф се притиска към болния зъб за 15 мин.

image

7. Лук – Питежава силни антисептични и антимикробни качества. Предпазва от простуда и грип. Пазил е българина здрав векове наред. Установено е ,че съдържа 25 активни съставки, които помагат на сърцето, намаляват холестерола, унищажават вируси, стимулират имунната система и намаляват възпалението.

За успокояване на болката дъвчете прясно нарязан лук за 15-30 мин.

image

8. Чесън – По-мощен природен антибиотик от лука. В миналото хората са ползвали  чесън  като предпазна мярка  срещу  простуди и грип  и други вирусни заболявания. Нормализира нивата на кръвното налягане, холестерола и кръвната захар. Съдържа изключително потентната съставка „ алицин“ , която стимулира имунната сиситема.

 Леко намачката скилитка чесън, се поставя локално на мястото на болния зъб за 5-10 мин. 4-5 пъти дневно.

image

9. Черен пипер –  Дори „ пикантен“ черният пипер е чудесно противовъзпалително средство. Подпомага храносмилането. Действа анти-депресивно. Скорошни изследвания показват способността му да притъпява усещането за болка.  Подобрява усвояването на хранителните вещества от организма. Една от най-богати на антиоксиданти подправки.

Смесвате 1 ч.л. сол и 1 ч.л. черен пипер смесвате с малко вода да стане на паста и го поставяте на болното място за 5 мин. 3 пъти дневно.

image

10. Червен  лют пипер – Природно лекарство използвано от векове.
Съдържа  веществата капсаицин, магнезий, вит. С и Е , минерали и други. Подобрява циркулацията на кръвта, засилва метаболизма и имунитета. Намалява възпалението и помага при болки в ставите.

1 ч.л. лют червен пипер смесва се с малко вода на паста и се поставя локално за 5-10 мин.

image

11. Ехинацея – билка използвана още от индианците за лечение на рани от стрели и ухапвания от животни.  Ползвали са я дори като противоотрова  при ухапвания от змия. Повишава имунитета и устойчивостта на организма спрямо различни инфекции. Увеличава синтеза в тялото на клетки наречени „ макрофаги „ , които намират и смилат бактериите. Действа анти-бактериално и противовъзпалително. Стимулира разтежа на нова здрава тъкан. Предпазва от простуди, заболявания на стомаха, жлезите и лимфата.

 Притискате памуче напоено с екстракт от ехинацея за 7-8 мин.

image

12. Чай – чаят  е съставен от билки ,  хидратиращи и стимулиращи  тялото. Има антибактериално действие и предпазва венците от възпаление. Детоксикира организма и забързва метаболизма.  Редовното пиене на чай увеличава минералното съдържание и плътността на костите. Танините в чая имат обезболяващ ефект. Зеления чай предпазва от ракови заболявания на стомоха, сърдечни заболявания, паркинсон, простуди и възпаление на венците.

Поставете топла чаена торбичка върху болния зъб за 10 мин.

image

13. Масло от бял равнец – Равнеца успокоява, има обезболяващ ефект и силни противовъзпалителни качества. Равнеца е билка, срещана доста в страните около Черно море. Богат е на флавоноиди и танини.  Действа диуретично, помога на храносмилането и намалява кръвното налягане. Облекчава при разширени вени.

Приложете масаж с напоен памучен тупфер с масло от равнец за 5 мин. 5 пъти дневно.

 image

Това са само някои от най-основните природни лекове, които присъстват почти във всяко домакинство. Освен като подправка в храната те имат и лековито действие върху целия организъм. Болните зъби и венци показват, че нещо в тялото не е наред и има дефицит на определени витамини и минерали и излишък на вредни вещества , което променя негативно хомеостазата. Пазете зъбите си здрави, защото едва когато започнат да болят или загубите някой от тях разбирате колко са ценни.

 www.BREKETIPLOVDIV.com

 

 

 

   



Гласувай:
1



Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: breketiplovdiv
Категория: Други
Прочетен: 126641
Постинги: 5
Коментари: 0
Гласове: 1
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031